Doek valt voor Lunchcafé Zonder Meer

Oud-Beijerland - Na bijna 5 jaar in het centrum van Oud-Beijerland moet het noodlijdende Lunchcafé Zonder Meer Eten & Drinken aan het Boterhof 1 helaas haar deuren sluiten per 1 juli. Dat is teleurstellend, aangezien de medewerkers van Zonder Meer de harten hebben gestolen van de vele, vele bezoekers die inmiddels het lunchcafé hebben bezocht. Vorig jaar nog werd Zonder Meer verkozen tot Leukste Restaurant van de Hoeksche Waard en werden ze 2e van Zuid-Holland.

 

Lees meer

Prijzen van de loterij 2019

UITSLAG LOTERIJ:
3e prijs: Volledig verzorgde Hightea voor 4 personen bij ZM - 20191520 Gerrie Schipper
2e prijs: Volledig verzorgd diner voor 6 personen bij ZM - 20191696 Danissa
1e prijs: Midweek Landal - 20190188 Angelique

 

Gefeliciteerd! 

Bekijk alle prijzen

 

 

Rally 2018 voor Zonder Meer

De leukste Rally van het jaar komt er weer aan! En dit jaar gaan de opbrengsten naar Zonder Meer. Graag nodigen wij je uit voor 11e JCI Hoeksche Waard Rally op 23 september 2018. Een gezellige tour rally die toegankelijk is voor iedereen en waaraan elke auto mag deelnemen.

Acties voor Zonder Meer

Waarschijnlijk heeft u het laatste nieuws wel gehoord over Zonder Meer, we hebben niet genoeg geld om onze startschulden af te lossen en te blijven bestaan. Hiervoor hebben we nu verschillende leuke acties opgericht.


Via de familie van der Post verkopen we leuke strandtassen waarvan de opbrengst naar onze gezellige lunchcafé gaat. Ook Anja den Boer wilde haar steentje bijdragen, zij haakt leuke Nijntjes in verschillende kleuren voor maar €3,50 per stuk. Wilt u ons steunen en ook zo’n geweldige strandtas of een lief Nijntje, loop even bij ons binnen!

Om Zonder Meer te steunen gaat Maaike Welink koekjes bakken en verkopen. Alle opbrengsten zullen ten goede komen aan dit doel. Zij vindt het een fantastisch doel en gunt het deze mensen om hier te kunnen werken. Helpen jullie mee?

Doneer voor Zonder Meer

 

Zonder Meer Journaal

Terrassen Zonder Meer

Op 7 mei was Henk van den Berg te gast bij Omroep Hoeksche Waard. Hier onthulde hij de nieuwe plannen voor onze terrasjes. Die zouden moeten komen bij de binnenplaats tussen de ingang van Zonder Meer en de Hema. Voor wie dat idee een verrassing is, licht Henk die plannen toe: ‘Het plan is er en nu nog de toestemming van alle betrokkenen.’ De terrassen zijn onderdeel van andere uitbreidingsplannen, zoals van de keuken. Van den Berg wil die ook uitbreiden: ‘Niet qua volume maar met meer apparatuur. Maar alles op zijn tijd.’

 

Ladies Circle

De Spuidagen in Oud-Beijerland zijn altijd feest. Maar dat de dames van Ladies Circle dan voor ons een kraam bemannen, dat maakt het alleen maar leuker. Fransje Meindz: ‘Om Zonder Meer een hart onder de riem te steken, verkopen wij op de Spuidagen allerlei spulletjes en eten, gemaakt door mensen van Zonder Meer.’ Met deze actie wil ze meer publiciteit voor ons gezellige lunch café, maar de opbrengst komt Zonder Meer ook ten goede. Ladies Circle verkoos van drie goede doelen Zonder Meer. Waarom? ‘We wilden ons doel ook echt in Hoeksche Waard houden.’

 


High Five van gastheer Frank

Onze gastheer Frank (21) uit Goudswaard is een echte koffieleut en moppentapper. Niet verwonderlijk dat hij zich op zijn plek voelt bij Zonder Meer lunch-café. Hier wijst hij gasten de juiste tafel en brengt ze eten en drinken. Maar wie is toch de mens achter Frank? Dat lees je in dit interview.

 

Als je Frank interviewt, mag je blij zijn dat je arm nog vastzit. De grappenmaker tapt de ene mop na de ander. Die sluit hij af met een niet al te zuinige high five. En dat op een dag als vandaag waar er toch serieus gewerkt moest worden. Frank: ‘Het ging goed vandaag. Ik heb de afwas meegeholpen, om de glazen goed laten glimmen.’ Met zijn zes dagen per week zien de gasten Frank dan ook vaak bezig, maar van alle klusjes die hij op een dag doet, is hij het liefste gastheer. Van oor tot oor begint hij te lachen: ‘Ja dat is echt leuk. Mensen verwelkomen. Plekje wijzen waar ze moeten zitten en goed kijken of ze gereserveerd hebben.’

 

Soms heeft Frank een verrassing in petto bij zijn klanten of collega’s. Pas dan maar op, want hij fopt je waar je bij staat: ‘Ik maak dan een grapje dat hun veters los zitten, of ik zeg tegen Henk dat zijn bril kapot is. Hahaha.’ En ja hoor, daar komt de high five naar de interviewer. Au! ;-)

Frank zette zijn eerste culinaire stappen op de speciale school ‘De Ark’ in Oud-Beijerland. Hier leerde hij soepen maken. Toen hij klaar was met school, besloten zijn ouders dat het hoog tijd was voor Frank om aan de slag te gaan. ‘Moest voor de centjes. Maar mijn ouders zijn trots op me, omdat ik bij Zonder Meer werk. Ze zeggen dat ik goed mijn best heb gedaan.’

 

Als dagbesteding werpt Zonder Meer ook zo zijn vruchten af voor de bezige Frank. Het belangrijkste wat hij hier leerde is, volgens Frank ‘goed te luisteren en om te werken.’ Zijn werk vindt hij uitdagend, dus vragen we aan hem wat hij dan de grootste uitdaging vindt. Hij lacht: ‘Ik vind helemaal niks moeilijk, alles vind ik gemakkelijk hahaha.’ 

 

Wat een vrolijke collega is Frank toch, die maakt vast gemakkelijk vrienden. Hij gaat dan ook graag met al zijn collega’s om. ‘Bijvoorbeeld met Joseline, Mitchel en Danissa.’ En trouwens, wat werkt hij toch graag met Danissa: ‘Zij is de leukste, want ik heb haar heel lang niet gezien. Ze was op reis in Australië. Ze is ook heel mooi, knap en lief.’

 

Als straks de werkdag er weer op zit voor Frank, dan brengt chauffeuse Jenny hem weer terug naar zijn ouderlijk huis in Goudswaard. Dan rust hij even uit op de bank en helpt hij zijn ouders met tafeldekken. Is hij toch nog een beetje aan het werk, maar hij mag niet klagen. Over een paar weken nemen zijn vader en moeder hem en zijn hond mee naar de camping in Renesse.

 

Van de bestuurstafel

Als ik dit schrijf, zit de eerste helft van het jaar 2016 voor Zonder Meer er bijna op. Een half jaar waarin weer veel is gebeurd, maar waarin dit lunch café ook weer plannen smeedde. Plannen om Zonder Meer nog zichtbaarder te maken. Maar ook om er voor te zorgen dat de continuïteit gewaarborgd blijft en onze medewerkers hun plek in Zonder Meer kunnen behouden. En dat lukt. Mede dankzij uw steun, uw bezoek en uw enthousiaste reacties.

 

Het is niet altijd gemakkelijk de cirkel rond te krijgen, maar tot op heden lukt dit. Daarom durven we ook, zei het voorzichtig, vooruit te kijken. De jaarrekening 2015 is afgerond en zal binnenkort op de site staan. De plannen: in ieder geval is het verlanglijstje groot, maar als dit ingevuld is welbesteed. Vanuit de medewerkers en de professionals komt regelmatig de vraag: “Wanneer krijgen we ons terras?” Een uitdaging om dit gerealiseerd te krijgen, niet alleen in financieel opzicht maar ook qua ruimte. Dit jaar hopen we toch hierin stappen te maken. Om dit alles te realiseren hebben we uw steun nodig. Denk hierbij aan de club van 100 of de crowdfunding actie. Waar krijg u in deze tijd nog 10 % rente op uw investering en waar kunt u die 10 % rente besteden in een warme en gezellige ambiance. Uniek hierin zijn we niet, maar wel Zonder Meer Bijzonder. Doet u mee? Zonder Meer is ook van u!

 


Waarom sponsort u Zonder Meer?

Naam: Peter Hensen

Bedrijf: Cleaning Service Hensen

Plaats: Piershil

 

Het schoonmaakbedrijf van Peter Hensen blies dit jaar 17 kaarsjes uit. Van Beverwijk tot Terneuzen en van Venlo tot Hoek van Holland: al die tijd maakten Hensen-medewerkers Nederland een stukje schoner. Zij maken diverse projecten schoon, zoals kantoren of bouwstellage. Zelfs van specialistische klussen in de industrie of op booreilanden zijn de schoonmakers niet vies.

 

Peter Hensen van Cleaning Service Hensen:

Wanneer besloot u Zonder Meer te sponsoren?

Toen het gebouw van Zonder Meer werd ingericht, ben ik gevraagd of Hensen kon schoonmaken. Een van de bestuurders vroeg over de telefoon: hoe het moest, wat er voor nodig was. Eigenlijk heeft Zonder Meer met zijn personeel vanaf dat moment een speciaal plekje in ons hart.

 

Waarom zouden anderen dit lunch-café ook moeten sponsoren?

Het is belangrijk dat ook deze mensen (met een bijzondere beperking red.) een kans krijgen in de maatschappij. En als je de (arbeids)vreugde ziet, het enthousiasme en inzet. Fantastisch! Het is belangrijk dat dit project een goede kans van slagen krijgt. Dat kost geld, maar als we allemaal een paar euro sponsoren, dan komen we er ook. Uw gift is zeker niet weggegooid.

 

Hoe zou u Zonder Meer willen omschrijven?

Zonder Meer is een plek om te ontstressen. Toen ik er eerst kwam dacht ik even snel een kop koffie. Haha dat ging hem niet worden. Daarna heb ik me voorgenomen om er even te relaxen. ’s Avonds met de thema-avonden is helemaal een feest.

 

Wat vindt u het lekkerst bij Zonder Meer?

Ik vind veel lekker maar onze zoon Benjamin gaat er altijd heen voor de tosti’s. Dikke plakken brood met gesmolten kaas. Dit met liefde klaargemaakt en geserveerd. Helemaal super.

 


Zonder Meer Eten & Drinken
Boterhof 1, 3262 SC Oud-Beijerland
0186 - 745 430
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
blog

 

lunchcafezondermeer
@lunchzondermeer

 

   Erkend leerbedrijf

 

ma:    12.00 uur - 17.00 uur
di-do: 09.00 uur - 17.00 uur
vr: 09.00 uur - 21.00 uur
za:      09.00 uur - 17.00 uur
zo:      gesloten

Zonder Meer Eten & Drinken
Boterhof 1, 3262 SC Oud-Beijerland
0186 - 745 430
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
blog

 

ma:    12.00 uur - 17.00 uur
di-do: 09.00 uur - 17.00 uur
vr: 09.00 uur - 21.00 uur
za:      09.00 uur - 17.00 uur
zo:      gesloten